Intoa ja iloa luovuudesta

Jymyuutisia: harrastus on hyvä vastapaino arkiselle aherrukselle! Heh, tästä itsestäänselvyydestä paljastui minulle tänä keväänä uusi kerros. Erilaisesta tekemisestä tulee erilaiset kicksit. Lenkillä tulee fyysisesti hyvä fiilis ja aivot tuulettuvat. Hyvä ruoka on palanen onnea ja ystävien kanssa vietetty ilta pidentää elämää ja maailma tulee piirun paremmaksi.

Kun nykyään monet viettävät työpäivänsä näpytellen läppäriä ja erilaisissa kokouksissa istuen, konkreettisen aikaansaamisen ja luovan tekemisen tarve korostuu vapaa-aikana. Monet harrastavat valokuvausta. Muutama ex-kollega takoo perinteisin menetelmin hienoja veitsiä ja metalliesineitä. Tuunataan huonekaluja tai polkupyöriä, neulotaan villasukkia tai hifistellään tuntikausia keittiössä.

Kirjojen ja runojen lukeminen on ollut minulle aina mieluinen juttu, ja omille lapsilleni luen paljon. Minulla oli useamman vuoden ajan mielessä kirjoittaa loruja itse, en vaan tullut tehneeksi asialle mitään. Asia tuli puheeksi ystäväni kanssa, joka on taitava piirtäjä. Päätimme yhdistää voimamme ja tehdä kuvitettuja loruja.Tähtäimessä on oikea lorukirja, välietappina teimme joukon postikortteja. Koko projekti on ollut puhdasta intoa ja iloa. Minkäänlaisia suorituspaineita ei ollut. Tavoitteena ei ole Finlandia-palkinto, vaan saada lapset ja ehkä aikuisetkin hetkeksi hymyilemään ja saamaan mielikuvitusvaihde päälle. Tärkeimmät kriitikot, omat lapseni, ovat lorut hyväksyneet, pyytäneet niitä luettavaksi uudestaan ja uudestaan. Muiden mielipiteillä ei ole juuri väliä.

Painatuskustannukset saadaan mitä todennäköisimmin katettua ykkösvaiheen pääasiakassegmentin ostoilla: sukulaiset ja ystävät eivät voi sanoa ei, kun heille kortteja pientä maksua vastaan kaupitellaan.Oli hauska huomata, että yhteistyö ajautui nopeasti dream team -moodiin. Opin paljon matkan varrella. Kun kevään aikana on ollut monta rautaa tulessa, oli todella palkitsevaa hakea valmiit postikortit kirjapainosta. Yksi monista projekteista saatiin kunnialla hyvään vaiheeseen.

Iloa, innostumista ja onnistumista, miten paljon siitä saakaan energiaa! Suosittelen kaivamaan lukioaikaiset öljyvärit vintiltä, käymään kansalaisopiston tuohivirsukurssin tai menemään vihdoin kuoroon laulamaan. Tee jotain uutta, älä ota itseäsi liian vakavasti. Päästä luovuutesi irti!

Korteista ja tilaamisesta lisää täällä.

0 Kommenttia:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.