Uhmaperjantai

Unohda casual friday, täältä tulee uhmaperjantai! Kun seurailee omien uhmaikäisten lastensa edesottamuksia, tulee välillä mieleen miten mukavaa olisi revitellä samalla tavalla. Toki välillä kotioloissa taannun 3-vuotiaan tasolle rähjäämään, kun 15. kehoitus siirtyä ruokapöytään ei tuota tulosta tai ulkona suuhun menee ziljoonas kourallinen lunta. Turhaahan se rähjääminen on, noin yleisesti ja myös siksi, että lumen syöminen on lähes terveellistä.

Ajatelkaapa miten hauska teemapäivä tulisi, kun töissä voisi käyttäytyä uhmaikäisen tavoin!

Copyright: 123RF

  • Ensinnäkin, kaikki lyhyemmät ja pidemmät siirtymät tehdään juosten. Alkaa siinä istumatyöläisen veri kiertää, kun spurttaa omalta työpisteeltä täyteen juoksuun kohti kahvinkeitintä tai vessaa. 
  • Pienenkin vastoinkäymisen sattuessa kohdille on sallittua syöksyä maahan makaamaan, potkimaan ja karjumaan "Mä en haluu! / Tää ei onnistu! / Äitiii!"
  • On normaalia kysellä joka kohdassa "Miksi?". Esimerkki: pomo pyytää täyttämään tavattoman tärkeän excelin ASAP. Uhmatyöläinen: "Miksi?" Pomo: "Tämä on tärkeää tietoa yrityksen liikevaihdon ennustamiseksi." U: "Miksi?" P: "Jotta saadaan sijoittajille tietoa Q2-ennusteesta." Pari kierrosta tätä, loppuun itkupotkuraivarit ja "Mä en haluu!!!!". Pomo täyttää excelin itse, paitsi jos lahjominen Muumi-tikkarilla onnistuu. 
  • Ideoita voi kehitellä ilman luovuuden tappavia rajoituksia kuin budjetti, tekniset realiteetit, ROI tai markkinatutkimuksen tulokset. Vain mielikuvitus on rajana.
  • Uhmaperjantaina ei pönötetä: kesken tylsän statuspalaverin voi aina aloittaa pienet hippaset.  
  • Estoton ja ehtymätön pieruhuumori on yksi top-5 lasten hyvistä puolista. Se riemu rikastuttaisi uhmaperjantaina ilmapiiriä koko päivän. 
  • Jos lounaaksi on lihapullia ja perunamuussia, niin hyvä. Muuten voi kovaan ääneen julistaa, miten pahaa ruoka on. Ja hetken päästä vähin äänin syödä lautasen tyhjäksi. 
  • Sitten tuleekin mun suosikkikohta: päiväunet. 
  • Päivän päätteeksi saattaa käydä niin, että työnantaja toteaa "Palkkaako? Miksi? Mutku mä en haluu!"


Ehkä ei täysin lentävä idea, mutta jos stressaavassa työelämän tilanteessa ei hengittely tepsi, voi hiljaa mielessään vetää hetken raivarikilarit 3-vuotiaan intensiteetillä ja jatkaa sitten hommia muina naisina. 

0 Kommenttia:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.